Relatiegeschenken met impact

Giving heeft als groothandel in de relatiegeschenkenbranche wereldwijd een koploperspositie. En die positie hangt samen met een bijzonder omvangrijk assortiment. Niet alleen in de breedte is de keuze bijna eindeloos. Vrijwel alle producten zijn ook nog eens in heel veel kleuren te bestellen. Hoe maak je zo’n gigantische productmatrix visueel aantrekkelijk en informatief? En hoe zorg je daarnaast ook voor inspiratie en optimale presentatie van je eigen identiteit, zodat je je onderscheidt ten opzichte van concurrenten?

Kleur bekennen

Wij maken de jaarlijkse catalogus – van ruim 500 pagina’s – al tientallen jaren. De hoofdrol in zo’n gids staat nooit ter discussie. Die gaat altijd naar de producten. In het nieuwe catalogusconcept besloten we deze in vier contexten te fotograferen. Cleane packshots, packshots met een verrijkte uitstraling, een grafische setting of in een sfeer met of zonder modellen. Zo ontstaat er direct een balans, rust en ritme, maar ook variatie! Door contrasterende kleuren te gebruiken als ondergrond, knallen de kleurmogelijkheden van de producten van de pagina. Voor de funfactor voegden we op onverwachte plekken illustraties in pentekening-stijl toe.

Grootsheid visualiseren

Giving focust op het laten zien van de grootse impact die relatiegeschenken. In het beeldconcept besloten we dat heel letterlijk te visualiseren door producten uitvergroot weer te geven, ook op manieren die je niet zou verwachten.

Informatief en gedetailleerd

Niet alleen de kleuren van de producten zijn weergegeven, ook eigenschappen op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid of certificering zijn producten gecategoriseerd en voorzien van de benodigde iconen. Het vormgeven van deze iconen was een belangrijk onderdeel voor het verschaffen van heldere productinformatie. Dit soort details zijn net zo belangrijk als het concept en maken de catalogus compleet.

Giving Impression Gids beeld

Meer weten?

Wil jij ook samen werken aan jouw merkverhaal om mensen te raken én te activeren?
Laat het ons weten!